Nodig: Voor het soezendeeg:

125 ml melk + 125 ml water

110 g boter

5 g suiker

1/2 theelepel zout

140 g bloem

4 eieren

 

Verwarm de oven voor op 250 graden. Breng de melk, het water, de boter, de suiker en het zout aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg in één keer de gezeefde bloem toe. Roer goed.

Zet de pan terug op het vuur en kook het deeg in 2 minuten droog. Blijf roeren tot het deeg van de wanden loslaat en een bal vormt. Neem de pan van het vuur en laat het deeg afkoelen tot lauw. Voeg één voor één de eieren toe. Roer het deeg na elk ei glad. Vul een spuitzak met het deeg en spuit kleine deegballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Doop een vork in water en maak met de vochtige vork op elk deegbolletje een ruitjespatroon. Daardoor krijgen de soesjes een regelmatige vorm. Draai de oventemperatuur terug naar 160 graden. Bak de soesjes in 20- 25 minuten bruin en gaar.

 

Vullen:

Nodig: de soesjes

aardbeienjam

de slagroom

 

Gebruik twee spuitzakken (of dikke injectiespuiten zonder naald)

Eén vullen met jam, de ander met geklopte slagroom

Spuit eerst jam in het soesje en daarna de slagroom.