KALKOEN IN ZOUTKORST:

Voor 4 personen

 

 

Ingrediënten:

 

1 kalkoen, 2,5 kg

 

5 takken tijm, fijngesneden

 

5 takken rozemarijn, fijngesneden

 

4 citroenen, in stukken gesneden

 

1 bol knoflook, fijngesneden tenen

 

zwarte peper uit de molen

 

zout

 

4 kg grof zeezout

 

400 g eiwit

 

 

Bereiding:

1.      Verwarm de oven voor op 180°C.

 

2.      Meng de ingrediënten voor de vulling en vul de kalkoen. Bind de kalkoen bij elkaar met bindtouw zodat de vulling erin blijft.

 

3.      Klop het eiwit tot schuim en meng dit met het grove zeezout tot een massa.

 

4.      Neem een ovenschaal en doe er een laag van het zoutmengsel in.

 

5.      Leg de gevulde kalkoen op het zoutmengsel en bedek de kalkoen geheel met de rest van het

zout mengsel. Plaats de kalkoen in de oven.

 

6.      Haal de kalkoen na 1,5 uur uit de oven en laat hem zo’n 20 minuten rusten alvorens je

voorzichtig de zoutkorst eraf haalt.

 

7.      Trek voorzichtig het vel van de kalkoen.

 

8.      Haal de vulling uit de kalkoen en houd deze apart.

 

9.      Leg de delen van de kalkoen op een bord en knijp de citroen erboven uit.

 

10.    Besprenkel hem vervolgens met wat extra vergine olijfolie.