PASTA MET ASPERGES:

 

Ingrediënten:

200 gram bloem
7 eieren
melk
olijfolie
1 kg asperges
eieren
100 gr creme fraiche
Voorbereiden:
Maak de pasta door de bloem te kneden met 1 heel ei en twee eidooiers. Doe daar een scheutje olijfolie bij een een klein beetje melk. Zorg dat de pasta niet te droog is en niet te nat. Regel dat door óf bloem óf melk toe te voegen. Het deeg mag niet blijven kleven en ook niet uit elkaar vallen, het moet mooi soepel zijn. Laat het deeg 1 a 2 uur rusten (langer mag ook). Draai vellen van het deeg en vervolgens tagliatella. Laat dit drogen op een pastarek of op keukenpapier (bestuiven met bloem)
Schil de asperges en snijd de laatste centimeter af en zet ze samen met de schillen en de "kontjes" onder water met een scheutje azijn.
Bereiden:
Kook de asperges in 20 minuten gaar, in water met zout en de schillen etc. Schep ze uit het water en houd ze warm. Giet het water via een zeef in een pan en gebruik dit water om de pasta te koken. Kook de eieren in 5 a 6 minuten. en kook intussen de pasta 1 a 2 minuten. (gooi in het water en als het water weer kookt is de pasta klaar). Snijd de asperges in stukjes, doe in een warme pan samen met de asperges en roer de creme fraiche er door. Serveer de pasta met het gepelde ei. Liefst met de dooier half vloeibaar.