APFELSTRUDEL:

 

Ingrediënten:

125 bloem
zout
75 gr boter
1 ei
1,5 kg appels,
100 gr lichte basterdsuiker
50 gr amandelen
75 gram sultana's
25 gr paneermeel
1/2 tl kaneelpoeder
Nodig: keukenrobot
 
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Zeef de bloem en het zout in de kom van de mixer. Snijd 25 gr boter in blokjes en doe die bij de bloem. Klop met de platte menghaak op stand 1 tot de boter in de bloem is opgenomen en klop dan beetje bij beetje het ei en genoeg heet water bij om een stevig deeg te vormen.
  2. Kneed vervolgens het deeg met de kneedhaak, 2 minuten, op stand 4 tot het deeg glad wordt. Doe het deeg in een afgedekte bak en leg het 30 minuten op een warme, tochtvrije plek. 
  3. Snijd de appels in kleine stukjes. Roer de suiker, amandelen, sultana's, het broodkruim en de kaneel erdoor.
  4. Leg een schone theedoek op het werkblad en bestrooi deze ruim met bloem. Rol het deeg zo dun mogelijk op de theedoek uit. Werk snel tot het deeg flinterdun is. Laat het deeg niet koud worden, anders scheurt het. 
  5. Bestrijk het deeg met 50 gram gesmolten boter, houd wat achter voor het glazuur. Verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg en rol het dan met behulp van de theedoek tot een lange worst op. Leg deze op een ingevette bakplaat en bestrijk de strudel dan met de resterende gesmolten boter. Bak de strudel 40 minuten in de oven tot hij goudbruin is en helemaal gaar. Dien hem warm op met room.