EMPANADA JAMCY:
Ingrediënten:
2 kipfilets, bij de poelier of de duurdere (biologische) kip in de supermarkt
pakje roomboter bladerdeeg
blikje mais
blikje ananasstukjes
100 gr rauwe ham
250 gram champignons
2 uien
kerriepoeder
Blikje tomatenstukjes (Cirio of Mutti)
ei
zout
peper
olijfolie, eetlepel
Maïzena 2 theelepels
bakplaat of ovenschaal
bakpapier
Voorbereiden:
Oven voorverwarmen op 200 graden. Laat de bladerdeeg ontdooien in 10 minuten. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de kipfilet in mooie stukjes en wrijf ze in met een halve eetlepel
kerriepoeder en zout. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur. Eerst geven de champignons vocht af en bak net zo lang totdat dit verdampt is. Snipper intussen de ui
en voeg deze bij de champignons. Bak deze 5 minuten mee. Bak vervolgens de kip mee totdat het is gekleurd. Niet te lang bakken want dan wordt de kip droog. Voeg toe: de uitgelekte mais, de
ananasstukjes, zout , peper en het blikje tomatenstukjes. Breng dit alles aan de kook. Los de maïzena op in een eetlepel water en voeg dit aan de massa toe en kook 1 minuut al roerende door zodat
het gaat binden.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg er plakjes bladerdeeg op, smeer de randen in met wat water en druk deze goed aan elkaar aan. Leg daar de rauwe ham op. Stort de groentemassa er op.
Maak van het bladerdeeg een mooi pakket. De randen van de bladerdeeg insmeren met water en goed aandrukken. Prik met een vork gaatjes boven in het bladerdeeg. Splits het ei en Klop de eidooier
los met een theelepel water. Smeer het bladerdeeg hier mee in. Bak de empanada in een half uur af in de oven totdat deze mooi krokant is en mooi bruin. ls het in het begin te snel bruin wordt,
leg er dan wat aluminiumfolie op.
Eet smakelijk