VERSE SPAGHETTI MET VONGOLE:

 

(Je kunt ook kant en klare spaghetti gebruiken)

 

Ingrediënten:

 

250 gram bloem

 

3 eieren

 

scheutje olie

 

klein scheutje melk

 

Netje Vongole, gewassen

 

4 teentjes Knoflook

 

1 dl olijfolie

 

bladpeterselie, kleingesneden

 

 

 

Voorbereiden:

 

(Borden voorverwarmen)

 

Je kunt dit recept maken met een kant en klare spaghetti, kook dan de spagetthi een minuut korter dan op de verpakking staat. De laatste minuut roer je het dan door het sap van de vongole zodat de spaghetti dit vocht opneemt. Voor de liefhebbers van verse spaghetti hier het recept waarbij ik er vanuit ga dat je een keuken mixer (robot) hebt.

 

Doe de bloem in de bak van de mixer, toevoegen: 1 ei en 2 eidooiers, klein scheutje olie, klein scheutje melk. Meng alles met de deeghaak. Als het deeg te droog is dan valt het uit elkaar en moet je een klein scheutje melk toevoegen. Als het te kleverig is dan blijft er deeg aan de kom kleven en moet je meel toevoegen. Uiteindelijk moet het een niet te kleverig, soepel, elastisch deeg worden. Leg het deeg een uurtje afgedekt weg in een bakje, bestrooid met een beetje meel. 

 

Maak de spaghetti met een pastamachine. Dikte stand 5, eerst vellen draaien, daarna de spaghetti

 

 

 

Zet een laagje olijfolie in een koekenpan op laag vuur op met daarin ragfijnne plakjes knoflook. Laat de knoflook niet bakken maar heel zachtjes smoren. Na ca 10 minuten de knoflook uit de olie verwijderen en weggooien. 

 

Zet het vuur hoog en voeg de Vongole toe. De vongole moet opengaan, schud tussen of roer de vongole door zodat het vocht goed bij alle schelpen komt. Niet te lang! Haal de vongole direct uit de pan en leg ze in een zeef boven een bak. Het vocht dat er nog uitkomt kun je bij het vocht in de koekenpan doen. Als de vongole een beetje is afgekoeld haal je ze uit de schelpen. Houd ze apart.

 

Snijd de bladpeterselie fijn.

 

 

 

Bereiden. Breng in een grote pan water aan de kook. Verwarm intussen het vocht in de koekenpan. Doe de spaghetti in het water met wat zout. Een minuutje koken, afgieten en samen met de vongole in de koekenpan een minuutje doorwarmen. Bestrooien met fijngesneden bladpeterselie. Eet smakelijk.