SPINAZIEGNOCCHI MET RUNDVLEES:
Ingrediënten:
400 gr aardappelen
200 gr bloem
2 eidooiers
zout
500 gr runderlappen
Olijfolie
pakje gezeefde tomaten van een goed merk
1 eetlepel (slag)room
Parmezaanse kaas, geraspt
Salieblaadjes
Voorbereiden:
Wrijf het vlees in met zout aan beide kanten. Bak het rundvlees aan beide kanten even aan in wat olijfolie. Zorg dat het vlees net onder water staat en stoof het helemaal gaar in ca 2,5 uur of
0:45 uur in een snelkookpan.
Snijd de aardappelen in vieren en kook ze in 20 minuten gaar. Pureer de aardappelen en voeg de eidooiers en bloem toe.
Was de spinazie en kook het 5 minuten met aanhangend water. Snijd de spinazie fijn en doe dit door de aardappelpuree.
Snijd 8 salieblaadjes fijn.
Haal het vlees uit de pan en doe het in een open pan met de gezeefde tomaten en fijngesneden salieblaadjes.
Bereiden:
Zet het vlees op en laat wat inkoken. Doe er de room door
Breng een grote pan met water en zout aan de kook.
Spreid bloem uit op het aanrecht en maak een "worst" van de aardappelpuree. Zorg voor voldoende bloem om in te rollen. Snijd dit in stukjes.
Doe een paar gnocchi in de pan met water ca 1 minuut. Haal er uit met een schuimspaan en houd warm.
Herhaal dit tot de gnocchi op is.
Op een bord leggen: vleessaus, daarop de gnocchi en daarover geraspte kaas.
Eet smakelijk.