TOMATENSAUS:
Ingrediënten:
2 blikken goede tomatenstukjes van Italiaans merk, bijv. Cirio of Mutti. Geen Heinz, die is te zuur.
Teentje knoflook
sjalotje
bouquet garni van tijm, rozemarijn eventueel wat salie. Samenbinden met een touwtje.
Zout
Olijfolie
Bereidingswijze:
Snijd de knoflook in heel dunne plakjes. Giet 0,5 dl olie in een pan en zet dit met de knoflook of heel zacht vuur. Het moet ongeveer 10 minuten trekken maar de knoflook mag niet bakken. Als het te hard gaat , de pan even van vuur halen. Intussen de sjalot in mooie plakjes snijden. Na 10 minuten de knoflook verwijderen en de sjalot in de olie zachtjes laten pruttelen, ongeveer 5 minuten. Dan de tomatensaus er bij doen met het bouquet garni. Het geheel rustig 1 of 2 uur laten trekken op laag vuur. Beetje zout toevoegen en bouquet garni verwijderen.
Deze website is met Jimdo gemaakt. Registreer je nu gratis op https://nl.jimdo.com