Geitenkaas Méditerranée:

 

Ingrediënten:

1 gele paprika

1 aubergine

7 el olijfolie

1 vleestomaat

2 plakken geitenkaas

2 takjes basilicum

2 el pijnboompitten

1 bos spinazie

0,5 bosje peterselie

3 el Parmezaanse) kaas

 

Eventueel turks brood

 

Voorbereiden:

Ovengrill voorverwarmen op 180 graden, de paprika bestrijken met een beetje olie. In de oven leggen, als het donker begint te kleuren overdoen in een plastic zak en laten afkoelen. Het velletje kun je er dan makkelijk afhalen. Vier plakken van 1 cm dik uit de aubergine snijden. Bestrooien met zout en 20 minuten laten liggen. Dan droogdeppen. Bakken in de pan totdat ze bruin zijn. Halverwege omkeren. Snijd de tomaat in vier plakken. Rooster de pijnboompitten in een droge pan totdat ze bruin zijn. Maak de pesto door de spinazie, de peterselie, de basilicum, de pijnboompitten, olie en de kaas in een blender of met de staafmixer fijn te hakken.

 

Bereiden:

Oven verwarmen op 220 graden. Leg twee plakken aubergine op de bakplaat.  Bestrooi met wat zout en peper en verdeel er de paprika over. Beleg met een plak tomaat, bestrooi met zout en peper en leg er de geitenkaas op. Dek af met een plak aubergine en een plak tomaat en bestrooi met wat zout en peper. Bestrijk de tomaat met wat olijfolie en zet de torentjes 5 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas net begint te smelten. Schep ze op de voorverwarmde borden, garneer met de basilicum en druppel er de pesto omheen. Lekker met knapperig warm turks brood.