VIS IN ZOUTKORST:
Ik denk dat dit de lekkerste manier is om vis te maken. De smaken blijven volledig bewaard en de vis blijft supersappig.
Voor de zoutkorst heb je per kilo zout ongeveer 100 gram eiwit nodig. Maak ruim genoeg zout en gebruik grof zout (te koop bij de Makro). Hieronder een recept voor twee forelletjes.
Ingrediënten:
2 forellen
1 citroen, eventueel venkel
1 kilo grof zout
100 gram eiwit (ongeveer 3 a 4 eieren)
Nodig:
ovenschaal
(vlees)thermometer
Bereiding:
Klop de eiwitten luchtig. Meng het zout er doorheen.
Maak de forellen schoon door de buikwand open te snijden en de ingewanden te verwijderen. De kop laten zitten.
Vul de forellen met kleingesneden citroen en eventueel wat venkel.
Leg in de ovenschaal een laag van de zoutmassa. Leg de vissen er op en bedek ze helemaal met de rest van het zout.
Plaats in de oven op 180 graden. Ongeveer 20 minuten.
Als de vis tussen de 60 en 65 graden is dan is hij klaar en kun je de korst openbreken.
Eetsmakelijk!