ZALM OP ZUURKOOL MET SAUS HOLLANDAISE

Ingrediënten:
Stuk zalmlende
500 gr Naturel zuurkool
2 eidooiers
theelepel grove mosterd
Citroensap van halve citroen
150 gram boter
2 dl witte wijn
1/2 theelepel zout
Bereiding:
Spoel de zuurkool af onder stromend water. Doe in een pan met de witte wijn en laat 45 minuten zachtjes koken.
10 minuten voor het einde van de kooktijd de zalm op de huid bakken. Net zo lang tot hij nèt gaar is. Eventueel even verpakken in aluminiumfolie om na te laten garen. Intussen de boter smelten en de eieren splitsen. Klop de eidooiers, zout en de mosterd en citroensap met een mixer tot ze schuimig worden. Giet al kloppend in een zacht straaltje de gesmolten boter door de eidooiers. Als je geen keukenrobot hebt, vraag dan even hulp want de mixer moet blijven draaien terwijl je de boter bij de dooiers giet. Giet de zuurkool af en dien de zalm op boven op de zuurkool. Verdeel de saus er overheen.