MOUSSAKA JAMCY
Ingrediënten:
600 gram Lamsgehakt
2 aubergines
Melk
Bloem
2 uien
200 gram (geraspte) kaas
blikje tomatenpuree
1/2 el paprikapoeder
1/2 el kerriepoeder
1 tl korianderpoeder
zout, peper
platte peterselie
evt munt
evt aardappelen ( 3 stuks gemiddeld formaat)
evt tomaat in plakjes
Olijfolie
Bereiding:
Kook de aardappelen ca 18 minuten. Snijd ze in plakjes. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in plakjes van ca 0,5 cm, bestrooi ze met zout en leg ze 20 minuten in een bak. Dep ze droog en bak ze in olijfolie. Haal ze uit de pan en leg op een stuk keukenpapier. Snipper de ui en bak deze glazig in een grote koekenpan. Voeg het gehakt toe en de paprikapoeder, kerriepoeder en korianderpoeder, zout en peper. Bak de gehakt rul en voeg de tomatenpuree toe. Laat nog even zachtjes pruttelen. Op het laatst de peterselie en munt er door roeren. 
Maak de bechamelsaus: doe de 25 bram boter in een pan en laat deze smelten. Voeg 25 gram bloem toe en laat de boter helemaal opgenomen worden door de bloem. De melk scheutje bij scheutje toevoegen. Zorg er voor dat de melk helemaal is opgenomen door de bloem voordat je de volgende scheut er bij doet. Net zo lang tot je een mooie soepele saus hebt. Doe de helft van de geraspte kaas er door.
In een ovenschaal een laagje gehakt scheppen, dan aubergines, aardappelschijfjes, plakjes tomaat, laagje saus. Daarna weer gehakt, aubergines laagje saus. Net zo lang tot alle ingrediënten op zijn, zorg dat je eindigt met een laagje saus. Strooi daar nog de rest van de geraspte kaas over en zet de moussaka in de oven. Ongeveer 30 minuten totdat hij goudbruin is. 
Eet smakelijk.